Bunkerdorp

2017-10-24T22:37:38+00:00augustus 12th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , |9 Comments

Afstand 41 km – Hoogtemeters 62 – Bestemming Klinkby (Denemarken)  – Overnachting shelter

    

Gisterenavond was het nog plezant, we bleken vanuit onze shelter een schoon zicht op de vuurtoren te hebben en vermits de vuurtoren zelfs 24/24 open blijft konden we hem nog eens betreden. 

We zaten nog steeds in het natuurpark en dat zagen we ook … overal in de omtrek was het donker.

Op zo een magnifieke plek waren we natuurlijk niet alleen. Er kwam nog een groep van 2 koppels aan (dachten we toch), een zwangere vrouw en partner en een groep van 3 fietsers op een fatbike (je weet wel … die fietsen met die gigantisch dikke banden om in het zand te fietsen … die om onbegrijpelijke reden ineens zeer populair zijn … meestal elektrisch, want duw dat maar eens voort). In elk geval deze groep fietsers hadden geen elektrische fatbikes en de fatbikes waren waarschijnlijk wel handig om tussen de duinen te fietsen.

De 2 koppels bleken uiteindelijk geen koppels te zijn, maar 2 vrouwen die een excursie hadden geboekt onder begeleiding van de 2 mannen die een beginnend outdoorbedrijf runnen.

De rit was schoon maar nat. 

We reden langs een lange landtong tussen zee en binnenwater naar Thyborøn, voorhet laatste deel moesten we nog een ferry nemen en dat was per kilometer gerekend zeker de duurste ferry van de hele reis met zijn  €21 voor 2km ferry.

      

    

      

Maar Thyborøn was zeer de moeite, zijn kust staat vol maar dan ook echt vol met (verzakte) bunkers. Een overblijfsel van de Duitse Atlantic wall in de tweede wereldoorlog. Zeer zeer impressionant.

Eentje was ingericht als shelter … maar ik was blij dat ik daar niet in moest slapen.

Uiteindelijk zijn we beland in een shelter iets meer binnenland. Een shelter met alles erop en eraan maar eentje die ons hart niet doet zingen. We zijn te verwend geweest en we beginnen meer en meer aan thuis te denken. Ik ben zelfs de weersvoorspellingen al aan het checken voor bij onze thuiskomst.

Deze snodaard wil trouwens ook nog even gedag zeggen nadat hij hier gezellig tegen mijn voeten wou komen kruipen.

9 Comments

 1. Frans en Maria 12 augustus, 2017 at 22:16 - Reply

  We zijn zo blij dat jullie een fantastische mooie 14 maanden op weg zijn.We zijn zeker ook heel heel blij dat jullie allen gezond,gelukkig en graag naar huis komen.
  We hebben alles zo intensief mee gevolgd.
  Het was voor ons ook al een verslaving om er altijd vlug bij te zijn om verslagen en foto’ te bekijken.
  Proficiat Voor dit alles de DAPPERE DUO’S
  Nk Fr en T.M❤️❤️❤️❤️❤️????

  • Annelyse 12 augustus, 2017 at 22:19

   Oooh jullie zijn zo lief … dat doet deugd, zoveel liefde van het thuisfront ❤❤❤❤❤❤❤❤❤

 2. els van doren 12 augustus, 2017 at 22:50 - Reply

  idem hier, ’t zal vreemd zijn om niet meer elke avond te lezen wat jullie beleefden en hoe mooi het was en of het weer goedgezind was en welke interessante ontmoetingen jullie hadden.
  fijne laatste week gewenst, supertijd in het laatste land & welkom terug.

  els

  • Annelyse 13 augustus, 2017 at 08:36

   Merci (onze kinderen zouden zeggen dat dit niet het laatste land is, dat is legoland)

 3. Sara Ooms 12 augustus, 2017 at 23:01 - Reply

  Ik ga jullie verhalen ook missen. Jullie zijn al een jaar mijn uitgestelde reis. Toch raar, want dinsdag vertrekken we, dus n jaar uitgesteld, ook naar denemarken. Benieuwd of we iets ‘herkenbaars van de fietsers blog’ gaan zien. Groetjes van de brouwers uit Zandvliet

  • Annelyse 13 augustus, 2017 at 08:37

   T amusement, naar waar trekken jullie juist?

  • Sara ooms 13 augustus, 2017 at 15:22

   Wij gaan naar Foersum. Ik denk dat dat een gehuchtje is van Tarm. Dat is vrij dicht bij waar jullie nu al zijn geloof ik…
   Wie weet ;-)

 4. ilse 13 augustus, 2017 at 12:40 - Reply

  Amaai, die overzet, inderdaad niet goedkoop. Wij betaalden iets van 90 kronen voor overzet MET auto in Noord-Mors. We moeten duidelijk nog eens terug richting Denemarken, al ik er eerder deze week in collectief beslist dat we volgende zomer naar Wales of Schotland trekken.

  • Annelyse 13 augustus, 2017 at 13:10

   Dat gaat daar ook goed zijn … daar kan je niet verkeerd aan doen

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.