Blitsbezoek aan Assisi

2017-10-24T22:37:56+00:00 april 13th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , , |8 Comments

Afstand 52km – Hoogtemeters 398 – Bestemming Assisi (Italië) – Overnachting camping Fontemaggio

   

“Ik hoop echt dat dit het waard is”, vloekte ik toen we na een vlakke rit Assisi binnenfietsten. Assisi ligt op een heuvel, en is eigenlijk vanaf beneden ook al schoon. Om Assisi binnen te rijden is het enkele kilometers stijgen aan 10% helling, ik word al terug moe als ik eraan denk.

   

Morgen geen rustdag, dus bezochten we Assisi by night (te voet) om toch al een impressie te krijgen, en ja Assisi was de klim waard. Een pittoresk en verzorgd stadje met mooie zichten, zowel boven het zicht op de burcht (Rocca Maggiore) als het zicht op het dal. Knap stadje, niet over te slaan bij een roadtrip Italië.

Slechts 1 ding overschaduwde deze dag … en dat is dat Vic bij ons Assisibezoek zijn 3 knuffeltjes verloren is. En dat is een groot drama voor iemand die amper speelgoed heeft, we deden zelfs heel onze wandeling Assisi tevergeefs opnieuw. Als ik Vic dan tussendoor hoorde snikken dan brak mijn hart, zeker als hij zei “Wat als een kindje ze gevonden heeft en die vindt die daarna stom en smijt mij knuffeltjes in de vuilbak?”


Hij komt er wel overheen, 2 van de knuffels zijn snel te vervangen, maar de populairste is dit konijntje. Ooit brachten de paasklokken Liv en Vic zo eentje  .. Liv een wit en Vic een grijs. Omdat ze zo klein waren zijn ze bijzonder geschikt als trekkersknuffels en zijn ze al elke fietsvakantie met ons mee gereisd. En dat creëert een band, de kinderen waren er bijzonder aan gehecht. Liv is de hare een tijdje geleden  verloren en ze heeft er nog steeds verdriet van. En nu is vic zijn konijn ook weg, en hij was er nog harder aan gehecht. Moest iemand weten waar je deze konijntjes kan kopen (ze worden verkocht in een mandje en het is nu de moment want het is een paaskonijn) … laat zeker achter in de commentaren. De kinderen zullen u dankbaar zijn.

8 Comments

 1. Frans en Maria 13 april, 2017 at 23:19 - Reply

  Ocharme die knuffel zo schattig is het dat jullie kinderen echt nog blij zijn met iets klein.Tegenwoordig hoor je meer andere verhalen.Moest ik weten waar het te vinden is zou ik het doen.
  Dikke knuffel allen.
  Nk Fr en T .M

  • Annelyse 13 april, 2017 at 23:22

   We kunnen maar proberen
   … ik heb mijn mama ook al op pad gestuurd 🤞

 2. Jorgi 14 april, 2017 at 06:54 - Reply

  Zaten ze met 2 in een mandje? Wij hadden vroeger een rode mand met daarin mama konijn en 3 van die kleintjes. Ik gaf ze door aan andere kids een jaar of 2 geleden. Geen idee of zij ze nog hebben maar ik wil wel eens horen. Ik beloof niks 🙂

  • Annelyse 14 april, 2017 at 07:41

   Neen, ze zaten alleen 😭

 3. Caro 14 april, 2017 at 08:10 - Reply

  Ocharme, Vic. Als ik zo’n konijntje had, dan stuurde ik het vandaag nog naar jullie op. Helaas… ik heb zelfs niets dat er ook maar een beetje op lijkt.

 4. Goofball 19 april, 2017 at 14:30 - Reply

  ocharme
  weet je soms naam van fabrikant? merk of zo?

  • Annelyse 19 april, 2017 at 14:34

   Neen, maar geen paniek. Er zijn al 4 knuffels die klaarstaan in Belgie om verzonden te worden 😁

 5. Goofball 19 april, 2017 at 16:35 - Reply

  Des te beter….hopelijk komt verzending snel toe

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.