Bizar wildkamperen

2017-10-24T22:37:56+00:00 april 4th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , |4 Comments

Afstand 69km – Hoogtemeters 233 – Bestemming Lesina – Overnachting wildkamperen naast een verlaten straat aan een afgesloten brug

   

Het werd vlakker vandaag …. en we hadden wind in de rug … enkel dat deel waar het pad ineens ophield, en we terug moesten viel wat tegen (maar meestal zijn de plekjes waar je rechtsomkeer moet maken wel de mooiste)

Eten deden we aan het strand … ik heb het de kinderen nog niet durven zeggen, maar ze moeten ervan profiteren want binnenkort trekken we het binnenland in. 

En we reden de Gargano uit, het werd vlakker en vlakker en we kwamen in landbouwgebied terecht. Zo’n landbouwgebied waar iedereen druk aan het werk was … niet handig voor het vinden van een kampeerplek.

Onderweg kwamen we ook nog deze grote zwarte slang tegen, die juist een muis aan het opeten was, we vermoeden een aspisadder. Dit is de grootste slang die ik in het wild al tegenkwam  … ik was bijgevolg ook niet scheutig om dichterbij te komen. Liv wel natuurlijk, die sprong al direct van de fiets.

   


   

Een plek voor onze tent vonden we uiteindelijk op een bizarre plek. Onze geplande route was immers versperd, maar wij konden er nog net langs. En een afgesloten weg is ideaal om een afgelegen plek te vinden (hoe later het wordt, hoe minder kieskeurig we zijn). We reden de brug (we vermoeden dat deze afgekeurd was) over en plaatsten onze tent dan gewoon aan de kant van de weg in de berm. 

Bizar plekje, maar rustig. Ik denk dat we goed gaan slapen. Ik ben wel (voor een keer) blij dat we een tent met geintegreerd grondzeil hebben vermits we de slang nog geen kilometer van hier spotten.

4 Comments

 1. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 5 april, 2017 at 09:08 - Reply

  Zo elke dag uitpakken, opstellen en nadien terug inpakken lijkt een hele karwei, zeker voor vier personen. En ik die het al lastig vind om elke dag op reis al het minimale uit de valies te moeten nemen. Hoedje af !

  • Annelyse 5 april, 2017 at 19:53

   Dat is een heel karwei … vooral omdat we de tent elke dag moeten afdrogen met een vod, elke dag de slaapzakken te drogen hangen/leggen … de zonnepanelen zetten om onze electronica op te laden …. enz.
   Maar dat is ook een deel van het avondritueel hé

 2. R&AL 5 april, 2017 at 09:28 - Reply

  Hier zitten we weer met de plastron rond de nek te lezen hoe jullie de slangen bezweren.
  Ik weet dat bjorn al een grotere slang in’t wild gezien heeft én er hard van weggelopen is :-) … verhaaltje voor op de fiets..

  ’t Goed weer is op komst. Enjoy!

  R&AL

  • Annelyse 5 april, 2017 at 19:51

   Haha …. voor Bjeurn was het de grootste slang die hij in Euopa al zag, zei hij 😁

Leave A Comment