Bijgeslapen

2017-10-24T22:37:55+00:00 april 18th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , , |6 Comments

Afstand 56km – Hoogtemeters 436 – Bestemming Firenze (Italië) – Overnachting Camping Firenze

Na meer dan klokje rond te slapen was ik weer helemaal ok, nog 1 dag fietsen en dan 2 rustdagen in Firenze  … goede vooruitzichten dus.

De Eurovelo bleek een teleurstelling … laten we zeggen dat er nog wat werk aan is … bergen die niet nodig blijken en paden die zo weinig gebruikt worden dat ze helemaal overwoekerd zijn met planten en overhangende bomen. Dit is niet enkel moeilijk fietsen maar er is ook de onzekerheid, gaat het pad straks niet ergens gewoon stoppen. Wij speelden op veilig en kozen de baan.
Firenze is een stad die mee mag op het lijstje ban steden waar je aangenaam kan binnenfietsen.

 

De camping stelt niet veel voor … geen picknickbanken, geen speeltuin of andere dingen die ons een meerwaarde bieden. Tevens is het een van de duurste camlings van deze reis, zo zien we maar weer dat prijs en kwaliteit niet altijd samenhangen. Maar de buren maken veel goed, we ontmoetten Maria, Morten en Max, een tof Deens gezin. Zij reizen halftijds terwijl ze werken aan hun youtubekanaal.

’s avons gingen we naar de pizzeria, we vonden dat we dat verdiend hadden. Daar leerden we weer een leuk Italiaans gezin kennen, zo blijkt maar weer dat ook Noord-Italianen tof zijn, zelfs als we incognito zijn (zonder onze speciale fietsen)

6 Comments

 1. Le petit requin 18 april, 2017 at 13:21 - Reply

  Jammer van die Eurovelo; op zich een super initiatief, maar dan moet het wel onderhouden worden natuurlijk…
  Geniet van de rust in Firenze (hoewel dat voor mij wat tegenstrijdig klinkt, want dat is zo’n stad waar je met gemak uren in kan ronddwalen ;-) Maar gewoon al eens even niet fietsen, zal jullie waarschijnlijk sowieso wel deugd doen. Jullie doen misschien “maar” 50km per dag, wat voor één of twee dagen niet zo veel is, maar ondertussen al zoveel maanden aan een stuk… Het verbaast mij eerlijk gezegd dat jullie niet vaker compleet pompaf zijn :-)

  • Annelyse 18 april, 2017 at 22:52

   Ik vind dat altijd super lief hoe jij mij de feedback geeft dat we echt wel serieus bezig zijn. Want 50km lijkt mij echt niet veel, maar met een fiets als de onze, met de hoogtemeters en soms weersomstandigheden in beschouwing is het dat natuurlijk wel. Maar ik heb de neiging om altijd te streng voor mezelf te zijn en meer te willen. Goed dat dan soms eens iemand zegt dat het maar normaal is om eens moe te zijn. Soms heb ik dat nodig .. bedankt

 2. Cathy 19 april, 2017 at 11:21 - Reply

  Als je van de camping naar de stad wandelt kom je onderaan de trappen aan de linkerkant een kleine wijnbar tegen met de lekkerste wijnen. Dat was onze beloning na 1000 km Toscane en Umbrië, het lijkt me dat jullie dat ook wel verdiend hebben… en zorg dat je daar tegen vrijdagavond van de camping bent, de naburige discotheek meent het tijdens het weekend!

  • Annelyse 19 april, 2017 at 14:36

   De wijnbar hebben we niet gedaan maar vanavond campingBBQ met onze Deense buren. Is ook een leuk alternatief

 3. Helena 17 juni, 2017 at 21:59 - Reply

  Wauw, wat een inspirerende reis en een leuke blog (leest lekker vlot)! Misschien heeft iemand het al eens gevraagd, maar ik vraag me steeds af waar jullie die speciale fietsen dan (veilig) achterlaten als jullie een uitstapje doen?

  • Annelyse 17 juni, 2017 at 21:05

   Wij zijn allereest nogal geruste mensen ;-). We durven onze fietsen soms in t stad op een publieke plek achterlaten, ofwel op de camping, ofwel op de airbnb (die boeken we enkel als hij een veilige plek heedt voor de fietsen). Wij gaan ervan uit dat men zo’n zware en bepakte speciale fietsen niet gemakkelijk steelt. Aan wie zou men dat verkopen, dat valt nogal op en dat is onhandig te stelen als je niet gewend bent om daarop te rijden. ‘S nachts zetten we ze gewoon op slot en dicht bij de tent.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.