Menu’s opmaken voor bezoek … ik heb daar een hekel aan.

Gelukkig heb ik nog een mama en zus voor inspiratie en een dochter voor de menukaart.
(Nu nog ne flickr-kenner die me kan vertellen hoe ik bij de nieuwe flickr mijn html-code vind, zodat ik deze kan gebruiken om mijn foto’s in de blog te plakken, en ik ben helemaal content)

menu

 

Hertoginnesoep

  • 3 uien
  • 50g vetstof
  • 75g bloem
  • 1 1/2 l bouillon
  • 1 1/2 l melk
  • Peper en zout
  • 75g kervel
  • 25g peterselie
  1. laat de fijngesneden uien stoven in de vetstof
  2. Roer er de bloem onder en leng aan met de bouillon en de melk
  3. hak de groenten fijn en voeg ze bij de soep
  4. Laat de soep goed doorkoken en breng op smaak met peper en zout

12905590445_1b61f1a421

Roze pompelmoes met krab

  • 2 roze pompelmoezen
  • 2 blikjes king krab
  • 4 eetlepel coctailsaus
  • bieslook (fijngesneden)
  • Peper en zout
  1. Halveer de pompelmoezen en hol ze uit
  2. Snij het vruchtvlees in  kleine blokjes en laat uitlekken in een vergiet
  3. Verkruimel de krab en verwijder eventuele stukjes kraakbeen
  4. Meng de krab met de stukjes pompelmoes, de coctailsaus, de bieslook, peper en zout
  5. Vul de uitgeholde pompelmoes terug met dit mengsel

12905670793_72613be075

Tagliatelli 

  • tagliatelli (van die hele brede staat schoon, maar uiteraard is gewone even lekker)
  • kip
  • paprika
  • ajuin
  • courgette
  • groene asperges
  • olijfolie
  • italiaanse kruiden
  • kersttomaatjes
  • parmezaanse kaas in schilfers
  • Rucola salade
  • pijboompitten
  1. in volgorde op het bord
  2. tagliatelli (gekookt)
  3. Kip en groentjes gestoofd met olijfolie en italiaanse kruiden
  4. Parmezaanse kaas in schilfers, rucola salade en pijnboompitten
  5. Kersttomaatjes (in 2 gesneden)