De vloer

IMAG1444 - Julia,Sloppy.jpgHier zie je Bjeurn onze slaapkamer afschuren (met stofmasker, werkschoenen en oordopjes doen wij dat … dit terzijde voor Dirk, omdat hij zich soms zorgen maakt dat ik mijn PBM’s niet respecteer … ik verzeker je Dirk, op de werf doen we dat wel)
Dat schuren viel al bij al nog wel mee … tot we aan de living toe kwamen.
Daar lag immers tapijt, vastgeplakt met goed wat col (die zelfs nu nog zeer goed plakt).

Lijmresten, dat krijg je er dus niet zomaar afgeschuurd …  ellendig … echt ellendig … en afsteken is geen optie … dat lukt ook niet.
Al daaaaaagen is Bjeurn al aan het schuren (met een beetje hulp van mij, ah ja, ik moet me ook het recht om te klagen op die hatelijke plak kunnen toe-eigenen).

En vermits ik 23 december heb uitgeroepen als -al dan niet realistische- verhuisdag, is elke dag meerwerk, ook gelijk aan … wat meer provisoir verhuizen … of misschien zelfs niet kunnen verhuizen.

‘t zijn hier vermoeiende dagen, ten huize koeka!!! En de kinderen hebben er denk ik ook stress van, want ook die slapen niet goed meer (ook dat nog!!!!!)

Wel moet ik jullie danken voor de reactie op de vorige post. Ik had immers super veel schrik voor het oliën van de vloer en durfde dat niet aan, maar nu gaan we toch daarvoor.  Bedankt voor jullie insteek!!!

 

 

 

9 comments to De vloer

 • Lijmoplosser? Of tast dat de vloer aan? Ik haalde ooit tapijt van de vloer met dat spul, maar die vloer was wel beton.

 • An

  Onze vloer had -ten tijde dat mijn schoonouders hier nog woonden- ook een vast tapijt op de parket. In deze tijden vertellen ze nog altijd hoe ze op hun knieën met een steekmes die lijmresten er hebben afgestoken. Maar ik meen dat ge dat in tegenwoordige tijden met een oplosmiddel ook moet kunnen bewerkstelligen. Hier in Leuven is de specialist terzake Thiry,…misschien is daar bij u ook wel ene? Maar blijven schuren zou ik precies niet doen, ge gaat seffens gene vloer meer overhouden?

 • Heb het probleem van de plankenvloer met veel lijmresten destijds ook meegemaakt!
  Wij hebben de plankenvloer dan maar volledig opgebroken en hem omgekeerd terug gelegd!
  Weg alle kleine nageltjes en kilo’s lijm, alleen moet je nu de dikke nagels waarmee de planken nu vastliggen verwijderen (met een doorslag).
  Maar ja, daar gaat uw planning…..

 • JokeS

  Wij hadden wel geen last van lijmresten, maar wij hebben onze vloeren afgeschuurd met een klein schuurmachientje op de knieën. (wij = anderen, want ik was zwanger toen :-))
  Ik vermoed dat je met zo’n klein schuurmachientje veel preciezer kan werken? Ik weet het niet hè, maar lijkt me wel zo…

 • Goy

  Oeioei, PBM-gewijs bloedt mijn hart toch een beetje hoor, in short op een werf. Dat doen we zelfs in het Midden Oosten niet… :-)
  Ik zal mijn VCA cursus nogeens bovenhalen!

  • Onze vorige aannemer stond erom bekend dat hij altijd een short droeg. Bij Bjeurn is t gewoon dat al zijn werkgroepen gesneuveld zijn, peins ik. Ik ga hem in elk geval niet van de werf sturen 😉

 • Werkgroepen??? Is Bjeurn in een piper bandgroep ??? :-)

 • @Jaques: ik denk dat ik betrapt ben op bloggen met de gsm (lukt niet altijd even vlot) . Werkbroeken dus 😉

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>